Мени
Вашата кошничка

Осаменоста во животот на Лидија Ернеман

Осаменоста во животот на Лидија Ернеман
-62 %
Осаменоста во животот на Лидија Ернеман
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Руне Кристиансен
  • Димензии: 14.80cm x 21.00cm
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страници: 211
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-760-4
This offer ends in:
Дена
Часа
Мин.
Сек.
99.00 ден.
260.00 ден.
Без ДДВ: 99.00 ден.

Лидија Ернеман пораснала како единствено дете на мала фарма во северна Шведска. По дипломирањето почнува да работи како ветеринар во сосема нова средина, едно мало гратче во Норвешка. Во книгата е прикажан нејзиниот живот преку работата како ветеринар, ритамот на руралниот живот и сезоните кои се менуваат. Нејзиниот контакт со родителите е спорадичен. И покрај тоа што Лидија брзо ја освојува почитта и довербата за нејзината трудољубивост, таа се чини дека се предала на осаменоста како сеопфатна премиса на нејзиниот живот, но која сепак е извор на среќа.
Осаменоста во животот на Лидија Ернеман е извонреден, носталгичен и смирувачки роман, напишан со концизна, двигателна и невообичаено богата проза.

„Ова е книга со ретка убавина ... убав, возбудлив и динамичен роман. „Осаменоста во животот на Лидија Ернеман“ може да го стави читателот во двојна состојба на радост. Прво преку чувството на задоволство што може да го даде извонредниот литературен стил. Прозата е едноставна, агилна, луцидна, но исто така и енергична и полна со метафори ... Второ, преку чувството на благосостојба и удобност на содржината на книгата, и во описот на сопствениот, значаен живот на Лидија, додека таа го живее.“

Stavanger Aftenblad