Мени
Вашата кошничка

Аутизам

Аутизам
Аутизам
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Ана Петреска
  • Димензии: 10.00cm x 20.00cm
  • Година на издавање: 2014
  • Број на страници: 86
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-645-4
100.00 ден.
Без ДДВ: 100.00 ден.

Како лице со аутизам отсекогаш го доживував светот поинаку. Кога одев во основно училиште, училишното ѕвоно ми ги навредуваше ушите  како што машината за поправање заби го иритира нервот. Ме престрашуваа силните звуци како што е оној кога ќе пукне балон. Крутите поткошули и волнената облека ја чувствував како да е шмиргла на кожата. – Темпл Грандин, лице со аутизам