Мени
Вашата кошничка

Еротски приказни

Еротски приказни
Еротски приказни
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Марко Цепенков
  • Димензии: 14.00cm x 20.00cm
  • Година на издавање: 2007
  • Број на страници: 179
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-289-0
160.00 ден.
Без ДДВ: 160.00 ден.

ДРУГИ ИЗДАНИЈА ОД ОВОЈ АВТОР

Еротските приказни на Марко Цепенков се публикуваат од ракопис за првпат кај нас. Тука откриваме исклучителен придонес на запишувачот на “смешните и непристојни приказни”, како “мерка на живоста и остроумноста на народниот дух”. Исто така, во нив доаѓа до израз префинетото чувство за функционирањето на кратките фолклорни творби и условите на сожителство и непосредните односи меѓу претставниците на различните етникуми и конфесии на Балканот.Еротските приказни претставуваат исклучителна заслуга на трудољубивиот собирач Марко Цепенков и неговата нагласена чувствителност и систематичност.