Мени
Вашата кошничка

Книга за чајот

Книга за чајот
Книга за чајот
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Какузо Окакура
  • Димензии: 12.00cm x 17.00cm
  • Година на издавање: 2013
  • Број на страници: 104
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-616-4
160.00 ден.
Без ДДВ: 160.00 ден.

“Книга за чајот” се смета за дело со најубави есеи кои на човекот од Запад му го претставуваат источниот начин на размислување. Авторот на книгата, Какузо Окакура (1862-1913), се обидел во “Книга за чајот” да ја објасни специфичноста на Истокот преку симболот чај, бидејќи на Далечниот исток овој поим има слично значење како солта на Запад – тој симбол може да ја објаснува внатрешната суштина која дава значење на нештата кои инаку би биле без вкус и мирис...