Мени
Вашата кошничка

ПОПУСТ од 10 до 50%

Сите изданија

Демијан
-20 %
Автор: Херман Хесе Model: A6CLBH
Херман Хесе (1877-1962) своето исклучително книжевно дело го исполнил со хуманизам,барање одговор на темелните прашања за човековото постоење и истражувањето на длабочината на човечката душа. Испишувајќи бројни врвни страници, секогаш искажувал цврста верба во човековата благородност и духовна сила...
212.00 ден. 265.00 ден.
Ex Tax:212.00 ден.
Автор: Христо Петрески Model: CZNKDS
Христо Петрески – поет, прозаист и критичар. Роден е на 4 февруари 1957 година во Крушево. Член е на Друштвото на писателите на Македонија од 1985 година. Основач е и директор на Издавачката куќа “Феникс” од Скопје. Добитник е на наградите “Васил Куноски” за прозната книга “Скопскиот трамвај”, “Ванч..
210.00 ден.
Ex Tax:210.00 ден.
Деца
-20 %
Автор: Иво Андриќ Model: 8N5YAD
Во творечкиот опус на нобеловецот Иво Андриќ (1892-1975), збирката раскази “Деца” зазема сосема рамноправно место меѓу останатите негови книги, како што се: “Мостот на Дрина”, “Травничка хроника”, “Госпоѓица”, новелата “Проклета авлија”. Збирката раскази “Деца” е составена од тринаесет раскази. Тие ..
128.00 ден. 160.00 ден.
Ex Tax:128.00 ден.
Дијабетес
Распродадено
Дневникот на Ана Франк
-20 %
Автор: Ана Франк Model: 4WUBNA
Ана Франк е родена во 1929 година во Франкфурт, Германија, како ќерка на еврејски емигранти кои поради германскиот фашизам во 1933 година пребегнале во Амстердам, Холандија, кога таа имала само четири години, заедно со три години постарата сестра Марга. На 9 јули 1942 година, семејството Франк се вс..
200.00 ден. 250.00 ден.
Ex Tax:200.00 ден.
Доктор Офболи
-20 %
Автор: Корнеј Чуковски Model: 5BMTE8
Доктор Офболи е главниот јунак на истоимената, популарна книга за деца на познатиот руски писател Корнеј Чуковски (1882 – 1969). Авторот има напишано повеќе книги за деца кои се омилена лектира на децата ширум светот. Освен за деца, Чуковски пишувал и за возрасни. Бил еден од најценетите книжевни кр..
104.00 ден. 130.00 ден.
Ex Tax:104.00 ден.
Дон Кихот
-20 %
Автор: Мигел Де Сервантес Model: AZYTMU
Дон Кихот е првиот модерен роман кој модерната книжевна критика го смета за посебно дело во европската книжевност. Во него се нижат сликите на неодоливата комичност, а кога подобро ќе се загледаме во секоја од нив – се отсликува многу смислен, притаен и најчесто тажен симбол. Дон Кихот е книга со мн..
212.00 ден. 265.00 ден.
Ex Tax:212.00 ден.
Дундо Марое
-20 %
Автор: Марин Држиќ Model: CVDXEV
Марин Држиќ (1508-1567) е најголемиот дубровнички ренесансен писател. Автор е на повеќе драмски дела: Тирена (1549), Венера и Адон (1551), Плакир (1556), Новела од Станец (1550), Карањето на Цивко Облизало и Саво Враголов, Помет (1548), Дундо Марое (1551), Скуп (1559), Аркулин, Манде и Пјерин. Комед..
256.00 ден. 320.00 ден.
Ex Tax:256.00 ден.
Прикажани 85 од 96 до 460 (39 Страни)