Мени
Вашата кошничка

ПОПУСТ од 10 до 50%

Сите изданија

Еднорогиот елен
-20 %
Автор: Рифат Кукај Model: 6UENAE
Писателот Рифат Кукај има значајно место во современата албанска литература за деца.Неговото име им е познато не само на албанските читатели, туку и пошироко. Неговите дела се преведени на: српски, хрватски,словенечки, македонски, турски и други јазици. Творештвото на Кукај го сочинуваат: поезија, р..
128.00 ден. 160.00 ден.
Ex Tax:128.00 ден.
Епот за Гилгамеш
-20 %
Автор: Непознат автор Model: BSRHAF
Епот за Гилгамеш е најстарото книжевно дело за кое знаеме. Иако не можеме прецизно да го одредиме времето на неговото создавање, претпоставуваме дека е многу векови постар и од Хомеровите епови и од Стариот завет. Создаден е и запишан во Месопотамија, областа меѓу реките Тигар и Еуфрат. Текстот кој ..
168.00 ден. 210.00 ден.
Ex Tax:168.00 ден.
Епски народни песни
-20 %
Автор: Избор Model: 6F3XC4
Стремежите на еден народ со сопствена борба и жртви да ги изборат своите национални и социјални права и слободи се овековечени во епските народни песни. Покрај високите естетски вредности, тие низ конкретно бележење на историските времиња, настани и личности создаваат една своевидна, неповторлива ис..
104.00 ден. 130.00 ден.
Ex Tax:104.00 ден.
Автор: Марко Цепенков Model: 3C24FV
Еротските приказни на Марко Цепенков се публикуваат од ракопис за првпат кај нас. Тука откриваме исклучителен придонес на запишувачот на “смешните и непристојни приказни”, како “мерка на живоста и остроумноста на народниот дух”. Исто така, во нив доаѓа до израз префинетото чувство за функционирањето..
160.00 ден.
Ex Tax:160.00 ден.
Model: MNDUQH
Енциклопедијата “Животински свет” ќе стане голем пријател на сите млади љубители на природата кои сакаат да го збогатат своето знаење за животните кои ја населуваат нашата планета.Во оваа прекрасна книга ќе можете да откриете: Како изгледа човечката рипка? Зошто клукајдрвците најавуваат дожд? Да..
190.00 ден.
Ex Tax:190.00 ден.
Автор: Ши Тиешинг Model: TEF2D6
Си било еднаш..., тоа е почетокот на било која приказна која би можела да следи многу луѓе низ нивното детство, без оглед во која земја живеат и на кој јазик зборуваат. Кога ќе пораснеме, и понатаму ни се допаѓаат вакви или поинакви приказни...
210.00 ден.
Ex Tax:210.00 ден.
Прикажани 97 од 108 до 460 (39 Страни)