Мени
Вашата кошничка

ПОПУСТ од 10 до 50%

Special Offers

20.000 милји под морето
-20 %
Автор: Жил Верн Model: 8WVGHN
Жил Верн (1828-1905) е голем француски писател препознатлив по своите научнофантастични и авантуристички романи. Неговата фантазија ја окупураат научните откритија, далечните земји, храбрите пловидби, истражувачките подвизи и сето она што е непознато. Во своите дела, кои во тоа време наликувале на ч..
144.00 ден. 180.00 ден.
Ex Tax:144.00 ден.
Shpejt dhe lehtë deri te të folurit e drejtë
-20 %
Автор: Ана Петреска Model: U4YY2D
Едукативното издание „Shpejt dhe lehtë deri te të folurit e drejtë“ е резултат на соработката помеѓу „Феникс“ и логопедскиот и дефектолошки центар „Интеракција Плус“. „Shpejt dhe lehtë deri te të folurit e drejtë“ се состои од дидактички вежби од логопедски карактер за визуелно учење и запознавање ..
168.00 ден. 210.00 ден.
Ex Tax:168.00 ден.
Авантурите на Артур Гордон Пим
-20 %
Автор: Едгар Алан По Model: A3JFDR
Едгар Алан По (1809-1849) е американски поет, раскажувач, уредник, критичар, еден од главните претставници на американскиот романтизам и предвесник на симболизмот. Иако себеси се гледа како непоправлив реалист, По во повеќе случаи се покажал како мајстор на фикцијата. Така е и со романот Авантурите ..
212.00 ден. 265.00 ден.
Ex Tax:212.00 ден.
Александар Македонски
-20 %
Автор: Жан Расин Model: 9ZMPLL
Жан Расин (1639-1699), покрај Молиер е еден од најголемите француски драмски писатели во жанрот на трагедијата. Тој живеел во времето на Луј XIV и бил член на Француската академија. Автор е на: Андромаха, Британик, Бајазит Ифигенија, Федра, Аталија, Александар и други дела. Студирал филозофија, каде..
212.00 ден. 265.00 ден.
Ex Tax:212.00 ден.
Алиса во земјата на чудата
-20 %
Автор: Луис Керол Model: 8TXMED
Алиса во земјата во чудата од Луис Керол е необична приказна за деца која предизвикала пресврт во англиската детска литература. Со фантастични ликови и надреални заплети таа се поигрува со искуството на стварноста на потполно нов начин. Приказната е за девојчето Алиса кое тргнало во потрага по Белио..
128.00 ден. 160.00 ден.
Ex Tax:128.00 ден.
Антигона
-20 %
Автор: Софокле Model: AHE55W
Софокле (помеѓу 496 и 494-406 година п.н.е) во трагедијата „Антигона“ ги спротивставува непишаните закони на пишаните. Во однос на претходниците, творештвото на Софокле е помодерно; ликовите се психолошки обликувани и се градат низ судирите. Токму низ тој судир Софокле ги внесува модерните елементи,..
152.00 ден. 190.00 ден.
Ex Tax:152.00 ден.
Басни
-45 %
Автор: Иван Андреевич Крилов Model: 9ZTUVR
Познатиот руски баснописец Иван Андреевич Крилов почнал да пишува во својата шеснаесетта година. Тој бил најуспешен како сатиричар, а во басните го наоѓа својот вистински израз и стекнува голема популарност и бесмртна слава ширум светот. Крилов е роден во Москва во 1769 година. Првите четири децении..
104.00 ден. 190.00 ден.
Ex Tax:104.00 ден.
Басни
-45 %
Автор: Доситеј Обрадовиќ Model: AYYE37
Своите басни, од кои читателот има во рацете на еден одбран дел, Доситеј Обрадовиќ (1742-1811) ги создавал паралелно со преведувањето и преработувањето на басните на познатите светски баснописци: почнувајќи од славниот баснописец Езоп, па Ла Фонтен, Лесинг... Како што е познато, басните се кратки ли..
104.00 ден. 190.00 ден.
Ex Tax:104.00 ден.
Басни
-45 %
Автор: Ла Фонтен Model: 9XAAUC
Францускиот баснописец Ла Фонтен се огледал речиси во сите книжевни родови: песни, новели, романи, комедии и текстови за опера. Тој басната ја преработува и ја освежува со елементи на драма, сатира и поезија. Неговите басни не се четиво само за децата,туку и за возрасните. Животните на Ла Фонтеновит..
104.00 ден. 190.00 ден.
Ex Tax:104.00 ден.
Басни
-20 %
Автор: Езоп Model: 5SATPZ
Басните на Езоп (620 - 560 п.н.е.) и ден денес служат како морални поуки или наравоученија, а првенствено се наменети за децата. Служејќи се со ликовите и особините на животните, Езоп преку своите басни ги исмевал недостојните владари и моќници, но ја исмејувал и глупоста и алчноста, мрзата и негриж..
104.00 ден. 130.00 ден.
Ex Tax:104.00 ден.
Басни (избор)
-20 %
Автор: Избор Model: 5PSYXE
Книгата „Басни“ претставува мал избор од басни кои од прастари времиња се создавале и како четива и како поуки за луѓето. Басните се мали епски творби, кои можат да бидат напишани и во проза и во стихови и нивни јунаци се животните, најчесто тие, а поретко растенијата и предметите. Сега потсетете се..
104.00 ден. 130.00 ден.
Ex Tax:104.00 ден.
Бела грива
-20 %
Автор: Рене Гијо Model: 6AEH4H
Рене Гијо (1900-1967) е истакнат француски писател роден во Дакар (Африка), каде што до Втората светска војна живеел и работел како професор по математика. Тој е познат по своите авантуристички романи за деца не само во француската, туку и во светската литература. Неговиот опус содржи педесетина ром..
104.00 ден. 130.00 ден.
Ex Tax:104.00 ден.
Прикажани 1 од 12 до 160 (14 Страни)