Мени
Вашата кошничка

Пет мали индијанци

Пет мали индијанци
-50 %
Пет мали индијанци
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Мишел Гуд
  • Година на издавање: 2023
  • Број на страници: 318
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-608-4799-35-1
This offer ends in:
Дена
Часа
Мин.
Сек.
180.00 ден.
360.00 ден.
Без ДДВ: 180.00 ден.

Кени, Луси, Хауи, Мејзи и Клара.
Пет деца оттргнати од своите семејства. Поранешни ученици во Мисионерското училиште.
Раштркани низ запуштените и валкани улици во источниот кварт на Ванкувер. Прогонувани од трагите на минатото. Со избричени глави. Обесчестени тела. Но, засекогаш поврзани со заедничките спомени и носталгични погледи. Тие бараат утеха и надеж.

Пет мали Индијанци. Секој во потрага по својот дом...

За својот дебитантски роман „Пет мали Индијанци“, авторката Мишел Гуд, во 2020 година ја добива престижната „Гувернерова награда“ за книжевна фикција. Веднаш по своето објавување, ова дело станува вистинска книжевна сензација и освојува бројни награди и ­признанија. 
Со многу сочувство и проникливост „Пет мали Индијанци“ ја прикажува неизвесната потрага и борба на петте Индијанци да се помират со своето минато, обидувајќи се да го пронајдат своето место во светот...