Мени
Вашата кошничка

Сири и храброто зајаче

Сири и храброто зајаче
-23 %
Сири и храброто зајаче
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Тина Нопола и Мерви Линдман
  • Димензии: 20.00cm x 27.00cm
  • Година на издавање: 2022
  • Број на страници: 40
  • Корица: тврд повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-841-0
This offer ends in:
Дена
Часа
Мин.
Сек.
300.00 ден.
390.00 ден.
Без ДДВ: 300.00 ден.

ДРУГИ ИЗДАНИЈА ОД ОВОЈ АВТОР

 Сири и Малечкиот Ото се пријавуваат за учество во детскиот натпревар за одгледување моркови. Најголемиот морков ќе биде награден!
„Ќе одгледуваме ли голем морков?“, 
Сири го праша Малечкиот Ото. 
„Може да учествуваме на натпреварот“, предложи Сири.
Сири и Малечкиот Ото ги посадија семките во почвата, ги покрија дупките со земја и внимателно ги наводнија. Набрзо се појавија првите никулци.
Но, едно утро во леата со моркови видоа дупка. Следното утро уште една. 
Кој ги краде морковите во текот на ноќта? 
Дали Средниот Ото и Големиот Ото имаат некаква врска со тоа? И што ли е тоа 
суперзајакистерувачкахиперкипернаправа?