Мени
Вашата кошничка

ВРВОВИ ОСНОВНО

Хајди
-15 %
Автор: Јохана Шпири Model: 6YUGCZ
Швајцарската писателка Јохана Шпири (1827-1901) е еден од многубројните примери во светската литература кога по многу напишани и објавени дела за возрасните, со драгоцено писателско искуство, им се посветува на децата. Нејзините книги: Раскази за деца и Расказите што ги сакаат децата и потврдиле дек..
229.50 ден. 270.00 ден.
без ДДВ:229.50 ден.
Хаклбери Фин
-15 %
Автор: Марк Твен Model: 7MVDKF
Романот Хаклбери Фин на американскиот писател Марк Твен е напишан како своевидно продолжение на книгата Том Соер. Оваа повест за момчето Хак Фин изобилува со интересни детали за местата и луѓето на југот на Америка, и уште повеќе, за убавината, што ја дава возбудливиот живот и пловидбата по големите..
212.50 ден. 250.00 ден.
без ДДВ:212.50 ден.
Лектирен водич за основно образование (2-5 одделение)
-15 %
Автор: Христо Петрески Model: 67LA5Q
Книгите „Лектирен водич за основно образование“ ги обработуваат врвните остварувања од светската класика и македонската книжевност, односно лектирните изданија за основните училишта, без кои не може да се замисли ни едно читателско искуство и речиси ни една современа библиотека. Објавувањето на овие..
229.50 ден. 270.00 ден.
без ДДВ:229.50 ден.
Лектирен водич за основно образование (6-9 одделение)
-15 %
Автор: Христо Петрески Model: 1YTPYE
Книгите „Лектирен водич за основно образование“ ги обработуваат врвните остварувања од светската класика и македонската книжевност, односно лектирните изданија за основните училишта, без кои не може да се замисли ни едно читателско искуство и речиси ни една современа библиотека. Објавувањето на овие..
314.50 ден. 370.00 ден.
без ДДВ:314.50 ден.
Македонски народни приказни
-15 %
Model: MAKP1
Народните приказни откриваат тајни светови и се најсаканите творби за децата од целиот свет. Најмладите, но и возрасните другаруваат со цареви и царици, принцови и принцези, со чудни и необични чудовишта и сили. Преку приказните одеднаш како сѐ да станува можно и вистинито. Нивното богатство на теми..
136.00 ден. 160.00 ден.
без ДДВ:136.00 ден.
Перуновата стрела
-15 %
Model: PERN001
На почетокот на времето, кога боговите шетаа на земјата и зборуваа со луѓето, на божествениот престол, кој беше поскапоцен од сите царски и божествени престоли заедно, седеше богот Перун – владетелот на светот.....
161.50 ден. 190.00 ден.
без ДДВ:161.50 ден.
Том Соер
-15 %
Автор: Марк Твен Model: TOMS
Марк Твен (1835-1910) е еден од најистакнатите американски писатели. Во неговите дела остварил висока скала на чувства и мисли, од полна животна радост до целосна безнадежност. Детството го поминал на бреговите на реката Мисисипи, а во младешките години заминува во потрага по злато во Калифорнија и ..
187.00 ден. 220.00 ден.
без ДДВ:187.00 ден.
Прикажани 49 од 55 до 55 (5 Страни)