Мени
Вашата кошничка

Животински свет

Животински свет
Животински свет
  • Залиха: Достапен
  • Димензии: 21.00cm x 30.00cm
  • Година на издавање: 2011
  • Број на страници: 37
  • Корица: тврд повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-601-0
210.00 ден.
Без ДДВ: 210.00 ден.

Енциклопедијата “Животински свет” ќе стане голем пријател на сите млади љубители на природата кои сакаат да го збогатат своето знаење за животните кои ја населуваат нашата планета.

Во оваа прекрасна книга ќе можете да откриете: Како изгледа човечката рипка? Зошто клукајдрвците најавуваат дожд? Дали навистина дабарите градат брани? Каде живеат јагулите? Колку се големи китовите? За што им служат грпките на камилите? Дали слоновите навистина се плашат од глувчиња?...

Детската љубопитност ќе биде задоволена и со многу интересни кратки приказни поврзани со животните, како и со досега непознати тајни на природата.