Мени
Вашата кошничка

Златни приказни за животните и Македонски народни приказни

Златни приказни за животните и Македонски народни приказни
Златни приказни за животните и Македонски народни приказни
Златни приказни за животните и Македонски народни приказни
Златни приказни за животните и Македонски народни приказни
Златни приказни за животните и Македонски народни приказни
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Феникс јуниор
  • Димензии: 21.00cm x 29.70cm
  • Број на страници: 62+50
  • Корица: тврд повез
  • Јазик: македонски
560.00 ден.
Без ДДВ: 560.00 ден.

Комплет од 2 изданија

Златни приказни за животните
Кучето што беше ничие
Паторот Веселко
Лакомото еже
Стариот елен
Верверицата Кико
Пилето Цане
Пчелата и гуштерот
И други…

Македонски народни приказни
На лагата куси и се нозете
Рани душа да те слуша
Инаетот очи вади
Што си дробел, ќе сркаш
Брат брата не рани, тешко кој го нема
Пајакот – спасител
Занает куќа гледа
Кај бев, кај дојдов
Денес богат – утре сиромав
Царот и орачот
Ум царува, ум робува
Кој дал, дал – кој јал, јал
 

Cookies
Користиме колачиња и други идентификатори за да ви овозможиме најдобро искуство со нашата интернет страница. Може да прочитате повеќе за тоа како ги користиме колачињата и другите идентификатори, во нашата Политика за приватност. Со продолжувањето да ја користите оваа страница, прифаќате да користиме колачиња и други идентификатори.