Мени
Вашата кошничка

Како да купам книга?

Почитувани корисници и љубители на пишаниот збор,

откако успешно ќе се регистрирате и најавите на feniks.net.mk со вашиот личен кориснички профил, ќе можете да правите нарачки на посакуваните книги, со комплетирање на следнава процедура која се состои од неколку едноставни чекори и тоа:

ЧЕКОР 1

Најпрво изберете го посакуванoто издание. На страната каде се дадени деталите за производот кликнете на иконата „Нарачај“ која се наоѓа во десниот дел од прозорецот веднаш под цената на производот.

 

ЧЕКОР 2

По успешно внесување на производот во кошничката, добивате порака за успешно внесен производ, по што со кликнување на копчето „Погледни ја сметката“, во пораката или во менито под иконата со кошничка вогорниот десен агол на менито, продолжувате кон следниот чекор на купувањето.

ЧЕКОР 3

Во кошничката ви се прикажува листа со производите што ги имате ставено за купување. На оваа страна се прикажани опциите за бришење на производ од кошничка (знакот „х“ во левиот агол) и менување на количина (по менување на количината треба да притиснете на копчето “Ажурирај” веднаш до копчето Х).

 

Можете да продолжите со купувањето, или веднаш да продолжите кон плаќање, со притискање на копчето “Нарачај”.

 

ЧЕКОР 4

Со продолжување кон плаќањето, треба да се пополнат информации за испорака и фактурирање.

Потоа го избирате типот на испорака, односно дали сакате производите да ви бидат доставени како „Препорачана и осигурена пратка“ или во случај доколку вашата сметка е над 1000 денари, бесплатно ќе ви бидат испорачани на вашата адреса/.

 

Подолу на страната, треба да го одредите и начинот на плаќање, преку селектирање на една од двете опции, со Кредитна/Дебитна картичка (CaSys) или со уплатница. Потоа, подолу го селектирате полето „Ги прочитав и се согласувам со Приватност и заштита на личните податоци” и “Ги прочитав и се согласувам со Продажба и испорака”. На крај кликате на копчето „Потврди ја нарачката“.

Доколку плаќањето го вршите со платежна картичка, на наредната страна ќе мора во соодветните полиња задолжително да ги внесете следниве информации:

  • број на платежна картичка
  • име на имателот на платежната картичка
  • важност на платежната картичка и
  • CVV2/CVC2 (верификациските вредност/код на картичката)

Доколку изберете плаќање со уплатница, ќе ви се прикаже упатство/детали како да ја платите нарачката

 

Упатство за плаќање со уплатница:

Банка:Комерцијална банка АД Скопје
Сметка: 300000000773417
Назив: ФЕНИКС ХРИСТО ДООЕЛ СКОПЈЕ
Даночен број: 4030992105470

На уплатницата го пишувате Вашето име и презиме, место на живење и во цел на дознака наведете: Уплата по нарачка број: ХХХ (бројот на нарачката ќе ја добиете преку е-пошта.

Уплатата ќе биде видлива на нашата сметка следниот работен ден од денот на уплатата. Откако ќе извршиме евидентирање на уплатата на нашата сметка, Вашата нарачка ќе виде испорачана на наведената адреса.

Доколку имате прашања, контактирајте не на: info@feniks.net.mk

Вашата нарачка нема да биде испорачана се додека не ја добиеме Вашата уплата.

Вашата нарачка ќе биде резервирана во наредните 3 работни дена. Во овој период вие ќе треба да извршите уплата со општа уплатница.