Мени
Вашата кошничка

ВРВОВИ ОСНОВНО

Автор: Жил Верн Model: 8WVGHN
Жил Верн (1828-1905) е голем француски писател препознатлив по своите научнофантастични и авантуристички романи. Неговата фантазија ја окупураат научните откритија, далечните земји, храбрите пловидби, истражувачките подвизи и сето она што е непознато. Во своите дела, кои во тоа време наликувале на ч..
230.00 ден.
без ДДВ:230.00 ден.
Автор: Луис Керол Model: 8TXMED
Алиса во земјата во чудата од Луис Керол е необична приказна за деца која предизвикала пресврт во англиската детска литература. Со фантастични ликови и надреални заплети таа се поигрува со искуството на стварноста на потполно нов начин. Приказната е за девојчето Алиса кое тргнало во потрага по Белио..
200.00 ден.
без ДДВ:200.00 ден.
Автор: Езоп Model: 5SATPZ
Басните на Езоп (620 - 560 п.н.е.) и ден денес служат како морални поуки или наравоученија, а првенствено се наменети за децата. Служејќи се со ликовите и особините на животните, Езоп преку своите басни ги исмевал недостојните владари и моќници, но ја исмејувал и глупоста и алчноста, мрзата и негриж..
150.00 ден.
без ДДВ:150.00 ден.
Автор: Избор Model: 5PSYXE
Книгата „Басни“ претставува мал избор од басни кои од прастари времиња се создавале и како четива и како поуки за луѓето. Басните се мали епски творби, кои можат да бидат напишани и во проза и во стихови и нивни јунаци се животните, најчесто тие, а поретко растенијата и предметите. Сега потсетете се..
150.00 ден.
без ДДВ:150.00 ден.
Автор: Рене Гијо Model: 6AEH4H
Рене Гијо (1900-1967) е истакнат француски писател роден во Дакар (Африка), каде што до Втората светска војна живеел и работел како професор по математика. Тој е познат по своите авантуристички романи за деца не само во француската, туку и во светската литература. Неговиот опус содржи педесетина ром..
150.00 ден.
без ДДВ:150.00 ден.
Автор: Михаел Енде Model: 8Q5N46
Бескрајна приказна е книга која спаѓа меѓу најнеобичните дела напишани во областа на фантастиката. Претходно објавена во Германија како книга за деца, брзо стекнала популарност и кај возрасните и кај децата како неодолива творба на фантазијата.Моќта на човековата фантазија, всушност, е една од најзн..
330.00 ден.
без ДДВ:330.00 ден.
Автор: Билјана Станковска Model: 4WLBML
Каде исчезнаа приказните? “Вистинска приказна за исчезнувањето на приказните” и пронаоѓањето на истите од авторката Билјана Станковска...
230.00 ден.
без ДДВ:230.00 ден.
Автор: Мато Ловрак Model: 97A436
Мато Ловрак е хрватски писател, роден 1899 година во близина на Бјеловар и Загреб каде што завршил учителска школа. За книжевниот пат на Мато Ловрак била пресудна неговата љубов кон селото и децата. Бил учител во многу села ширум Хрватска. Добро го запознал животот на селаните и нивните деца, кои ги..
180.00 ден.
без ДДВ:180.00 ден.
Автор: Лиман Фрeнк Баум Model: 4T2X5X
Девојчето Дороти мирно живее во Канзас се до моментот кога едно силно торнадо заедно со куќата и нејзиното кученце Тото не ги однесе во фантастичната земја Оз. Најпрвин, девојчето и нејзиното кученце се воодушевени од новата земја во која ќе се најдат и во која се е чудно и необично. Но, и покрај по..
200.00 ден.
без ДДВ:200.00 ден.
Автор: Ванчо Николески Model: 5FMDLA
Истакнатиот македонски писател Ванчо Николески (1912 – 1980) е роден во селото Црвена Вода, охридско. Учителска школа завршил во Скопје, а подолго време работел како учител во Битола и Скопје. Николески е автор на стихозбирката Македонче, објавена 1946 година, со која биле поставени темелите на совр..
180.00 ден.
без ДДВ:180.00 ден.
Автор: Херберт Џорџ Велс Model: 7UH2G8
Книжевното дело на англискиот писател Херберт Џорџ Велс (1866-1946) е инспирирано од големиот научен и индустриски напредок што се случува кон крајот на XIX и почетокот на XX век. Во него тој посебно посветува внимание на сложената општествена и политичка проблематика, особено на т.н. “машинска” ера..
180.00 ден.
без ДДВ:180.00 ден.
Автор: Ванчо Николески Model: 67D55V
Во богатото и разнородно книжевно дело за деца и млади на Ванчо Николески, по неговиот знак на препознавање „Волшебното самарче“, секако и романот „Гоце Делчев“ е во редот на оние негови дела по кои ќе го познаваме и помниме.Во него авторот ѝ се враќа на својата омилена тема, македонската национална..
200.00 ден.
без ДДВ:200.00 ден.
Прикажани 1 од 12 до 56 (5 Страни)