Мени
Вашата кошничка

ХИТ ПЛУС

Автор: Федерика Боско Model: 3PB3M7
Во оваа духовита, иронична и забавна книга ќе пронајдете совет како да го препознаете принцот на бел коњ и како да побегнете од мажите кои ви изгледаат несигурни, кои се мамини синчиња, кои се женети, себични, насилници и луди. Овој прирачник за преживување настанал од желбата на авторката да ги под..
210.00 ден.
без ДДВ:210.00 ден.
Автор: Салвадор Дали Model: 3XV8Y3
Во оваа многу ретка и мошне значајна автобиографска книга,авторот Салвадор Дали (1904-1989) ги објаснува своите животни и уметнички постапки,комплексните основи на својата ексцентричност и бескрајната надреалистичка фантазијасо која го обележа сликарството во дваесеттиот век.Во книга..
200.00 ден.
без ДДВ:200.00 ден.
Автор: М. Ј. Киршнер Model: 3BCZBH
Без разлика колку години имате, вие можете да имате здрав и активен живот, едноставно следејќи ги вежбите од оваа книга. Тие се јасно и внимателно објаснети, со привлечни илустрации и дијаграми, на еден од водечките експерти за јога во светот. Овие вежби не се наменети само за младите или за спортис..
260.00 ден.
без ДДВ:260.00 ден.
Автор: Енди Ворхол Model: 482WYS
Оваа книга го претставува славниот американски уметникпреку неговите записи, размислувања и транскрипции нанеговите разговори со луѓето со кои се дружел…Можеби тоа е најдобриот начин да го запознаеме како личност,бидејќи во неа не зборува само за уметноста, туку и за сè она што го ..
200.00 ден.
без ДДВ:200.00 ден.
Автор: Ог Мандино Model: 2VRJ9S
“Уште еднаш Бог прошепотел нешто прекрасно во увото на Ог Мандино – тоа нешто прекрасно е Дванаесеттиот Ангел.” – Лери Гетлин Сместена во срцето на Њу Ингланд, гордата заедница на Боланд, во Њу Хемпшир, го слави враќањето на еден од нивните. Џон Хардинг имаше се: високо платена работа, прекрасна со..
240.00 ден.
без ДДВ:240.00 ден.
Автор: Барбара и Алан Пиз Model: 48RBQX
Како секогаш да задоволите една жена?Умилкувајте се, фалете ја, разнежнете се, воодушевувајте се, уживајте, посветете ѝ се, соживувајте се, пејте серенади, масирајте ја, поправајте работи, упатувајте ѝ комплименти, поддржувајте ја, хранете ја, смирувајте ја, мачете Танталови маки, задоволувајте ја, ..
100.00 ден.
без ДДВ:100.00 ден.
Автор: Какузо Окакура Model: 4AUSGQ
“Книга за чајот” се смета за дело со најубави есеи кои на човекот од Запад му го претставуваат источниот начин на размислување. Авторот на книгата, Какузо Окакура (1862-1913), се обидел во “Книга за чајот” да ја објасни специфичноста на Истокот преку симболот чај, бидејќи на Далечниот исток овој пои..
100.00 ден.
без ДДВ:100.00 ден.
Автор: Антологија Model: 3WJUK5
Избор на крими приказни:Вилијам ле Ке – Пурпурна смрт Чарлс Дикенс – Судење за убиство Џ. К. Честертон – Тајната градина Едгар Валас – Сложувалка на заблудата Марк Твен – Кражба на белиот слон М. Ј. Лермонтов – Фаталист..
160.00 ден.
без ДДВ:160.00 ден.
Автор: Ог Мандино Model: 2KVZ4N
Ог Мандино е автор на 17 бестселери продадени во повеќе од 50 милиони примероци преведени на повеќе од дваесет и пет светски јазици. Со тоа, тој станува еден од најчитаните писатели на книги за вдахновеноста и самопомошта...
240.00 ден.
без ДДВ:240.00 ден.
Возбудлива хронологија на историскиот развој на шпионажата од првите почетоци до денешни дни. Неверојатни подвизи на голем број непоправливи хазардери. Демистификација на многу од нашите претстави за овој неверојатен занает. Од кога човекот почнал да води војни, шпионите и известувачите имале пресуд..
260.00 ден.
без ДДВ:260.00 ден.
Автор: Станислав Јержи Лец Model: 4A52RJ
Изреки Афоризми Парадокси Каламбури Епиграми..
100.00 ден.
без ДДВ:100.00 ден.
Автор: Борис Пахор Model: 3QW4J2
Борис Пахор е еден од најголемите словенечки писатели, кандидиран за Нобелова награда за литература. Роден е на 26 август 1913 год., во Трст. По основното училиште ја посетувал Католичката семинарија во Копар. Во 1920 год. Бил сведок на палењето на Словенечкиот народен дом во Трст, извршен од страна..
200.00 ден.
без ДДВ:200.00 ден.
Прикажани 1 од 12 до 28 (3 Страни)