Мени
Вашата кошничка

ОНЛАЈН ПОПУСТ од 10 до 35%

ЕНЦИКЛОПЕДИИ

101 начин да ја спасиме земјата
-20 %
Автор: Дејвид Белами Model: MQNV83
Можеме ли да ја спасиме планетата?Да, и тоа на многу начини!Можеме да ја штедиме енергијата, да ја заштитуваме недопрената природа, да се придружиме на оние кои ги чуваат водата и воздухот на 101 начин!Со јасни објаснувања и интересни еколошки проекти, чуварот на природата Дејвид Белами ..
152.00 ден. 190.00 ден.
без ДДВ:152.00 ден.
Животински свет
-20 %
Model: MNDUQH
Енциклопедијата “Животински свет” ќе стане голем пријател на сите млади љубители на природата кои сакаат да го збогатат своето знаење за животните кои ја населуваат нашата планета.Во оваа прекрасна книга ќе можете да откриете: Како изгледа човечката рипка? Зошто клукајдрвците најавуваат дожд? Да..
152.00 ден. 190.00 ден.
без ДДВ:152.00 ден.
Мориња и океани
-15 %
Model: MJ5Z3K
Енциклопедијата “Мориња и океани” содржи безброј прашања и одговори за животинскиот и растителниот подводен свет, тајните на длабочините, големите морепловци и нивните патишта и безброј други занимливости што се случуваат во водите на морињата и океаните на нашата планета.Од оваа ретка и значајн..
179.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:179.00 ден.
Најпознати градби на светот
-15 %
Model: MEJQ3U
Кинески ѕид Триумфална капија Кривата кула Дворецот Версај Таџ Махал Ѕид на плачот И многу други.....
179.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:179.00 ден.
Најпознати личности на светот
-15 %
Model: MCF2YA
Хомер Сократ Александар Македонски Архимед Вилијам Шекспир Наполеон Бонапарта Јохан Себастијан Бах И многу други.....
179.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:179.00 ден.
Најпознати пронајдоци на светот
-15 %
Model: MFG5GY
Оган Тркало Стакло Часовник Компас Парна машина Автомобил Телефон Авион И многу други.....
179.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:179.00 ден.
Научници кои го променија светот
-20 %
Model: MXTH94
Енциклопедиски албум со 60 самолепливи сликички!Јохан Кеплер Пјер и Марија Кири Никола Коперник Антоан Лоран де Лавоазје Леонардо да Винчи Антони ван Левенхук Луј и Огист Лимиер Гулјелмо Маркони Јохан Мендел Димитриј Иванович Менделеев Герхард Кремер Жозеф и Етјен Монгол..
152.00 ден. 190.00 ден.
без ДДВ:152.00 ден.
Планети и ѕвезди
Распродадено
Птици
-15 %
Model: NA8JN7
Птиците се одликуваат со способност каква што немаат луѓето, односно способноста да летаат. Во Енциклопедијата “Птици” ќе ги запознаете видовите и подвидовите на птиците што постојат во светот; кои се најголемите, а кои се најмалите птици; кои се необичните факти за секој поединечен вид; со што се х..
179.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:179.00 ден.
Растителен свет
-20 %
Model: MNA2XG
Во енциклопедијата “Растителен свет” ќе најдете голем број прашања и одговори поврзани со растителниот свет на нашата планета. Ќе откриете од каде водат потекло растенијата, како изгледаат, какви се нивните стебла, нивните плодови, за што се употребуваат, како се преработуваат...Во оваа ретка кн..
152.00 ден. 190.00 ден.
без ДДВ:152.00 ден.
Светот околу нас
-15 %
Model: N2YFBV
Светот околу нас ни отвора бескрајно различни и секогаш нови видици. Природата подготвено ги покажува убавите предели и му овозможува на човекот да ја потврди својата смелост и храброст во истражувањето на нови и непознати области. Тешко е да се одлучи човек за тоа кој предел на нашата планета е нај..
179.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:179.00 ден.
Фауна
-15 %
Model: MYH3YZ
Високо во планините, длабоко во морињата, во непреодните џунгли, во врелите пустини – нашата планета ја населуваат милијарди живи суштества кои го сочинуваат чудесното царство на животните.Оваа илустрирана детска енциклопедија ФАУНА е наменета за најмладите читатели и љубители на животните и во ..
179.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:179.00 ден.
Прикажани 1 од 12 до 13 (2 Страни)