Мени
Вашата кошничка

ДЕЦА И МЛАДИ

Битолските приказни на Марко Цепенков
-38 %
Автор: Владимир Костов Model: EEJ2ZR
Владимир Костов роден е 1932 година во Битола каде завршил основно образование и гимназија. Дипломирал на Филозофскиот факултет во Скопје. Работел како професор на Педагошката академија при Универзитетот во Битола. Сега е во пензија. Автор е на повеќе романи, новели и збирки раскази, како и повеќе к..
99.00 ден. 160.00 ден.
без ДДВ:99.00 ден.
Детето што сакаше да стане пчела
-53 %
Автор: Христо Петрески Model: CZNKDS
Христо Петрески – поет, прозаист и критичар. Роден е на 4 февруари 1957 година во Крушево. Член е на Друштвото на писателите на Македонија од 1985 година. Основач е и директор на Издавачката куќа “Феникс” од Скопје. Добитник е на наградите “Васил Куноски” за прозната книга “Скопскиот трамвај”, “Ванч..
99.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:99.00 ден.
Кажи дете мое - дали знаеш ова што е? (гатанки)
-25 %
Автор: Киро Донев Model: TZD8JK
“Кажи дете мое, дали знаеш ова што е?” претставува една мала збирка на илустрирани гатанки, напишани од еден од омилените македонски писатели за деца и млади, Киро Донев. Одгатнувањето на гатанки е забавна активност која ја поттикнува детската фантазија и креативност, игра во која може да учествуваа..
120.00 ден. 160.00 ден.
без ДДВ:120.00 ден.
Синиот велосипед
-53 %
Автор: Владимир Попов Model: DWUE2Z
Романот за деца и млади Синиот велосипед претставува преработена и дополнета верзија на Тоа лето Шеесет и трето. Една ваква постапка на преработка и на дополнување сама по себе, е вистинска реткост во нашата практика. Синиот велосипед сама по себе е неповторлива книга за најубавиот, нежен и вечно ми..
99.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:99.00 ден.
Прикажани 1 од 12 до 19 (2 Страни)