Мени
Вашата кошничка

АУРА

Гласот на учителот
-51 %
Автор: Калил Џибран Model: TVJ7ME
Калил Џибран, големиот филозоф, поет и сликар е роден во 1883 година во Либан. Еден е од најчитаните автори на дваесеттиот век, автор кој подеднакво ги фасцинира припадниците на двете култури – западната и источната. Од неговите дела со силен магнетизам на бесмртност извира срцето на мистичниот Исто..
99.00 ден. 200.00 ден.
без ДДВ:99.00 ден.
Пророкот
-51 %
Автор: Калил Џибран Model: TVRQGG
Калил Џибран, големиот филозоф, поет и сликар е роден во 1883 година во Либан. Еден е од најчитаните автори на дваесеттиот век, автор кој подеднакво ги фасцинира припадниците на двете култури - западната и источната. Од неговите дела со силен магнетизам на бесмртност извира срцето на мистичниот Исто..
99.00 ден. 200.00 ден.
без ДДВ:99.00 ден.
12 хороскопски водичи
-50 %
Model: HORKOMP
12 Хороскопски водичи по цена од 299 денари!..
299.00 ден. 600.00 ден.
без ДДВ:299.00 ден.
Автор: Мирче Нешовски Model: EXP1
Со овој прозен запис авторот на специфичен начин нè втурнува во читањето на необични страници во магичниот неореализам за херменевтските прашања, кои суштествуваат во секое живо суштество. Темите и мотивите за основата и постулатот на неговото физичко егзистирање во сиот бескраен космос, како основа..
400.00 ден.
без ДДВ:400.00 ден.
Градот и етиката
-60 %
Автор: Кирил Темков Model: GRE01
Книгата „Градот и етиката“ е дело на искусен и вешт автор, мајстор на литературниот збор, првокласен научник, кој своите знаења и умеења ги користи во оваа творба за да ја доближи реалноста на базичната човечка вредносна сфера до читателите. Во книгата се објаснети изворите на етиката во градот како..
99.00 ден. 250.00 ден.
без ДДВ:99.00 ден.
Душа носиме
-60 %
Автор: Велко Неделковски Model: DUN04
Збирката раскази „Душа носиме“ од Велко Неделковски е составена од триесет и осум кратки раскази, различни по жанр и по тематска определба, мошне кохерентни во стилска смисла, со грижлив одбир на мотиви и од урбаната и од руралната средина...  Во средиштето на сите збиднувања е ЧОВЕКОТ, најчес..
99.00 ден. 250.00 ден.
без ДДВ:99.00 ден.
Зборови на огнот
-60 %
Митолошки лексикон
-60 %
Нештата што ќе ги видите само кога ќе забавите
-50 %
Автор: Хемин Суним Model: NEST1
Како да бидете спокојни и мудри во забрзаниот светБестселер продаден во повеќе од 3 милиони примероци„Дали светот е толку забрзан или  сето тоа е во мојата глава?“Едноставните и искрени пораки на оваа прекрасна и илустрирана книга допреа до срцата на милиони читатели ширум све..
300.00 ден. 600.00 ден.
без ДДВ:300.00 ден.
Автор: Христо Петрески Model: OBR
Tabula rasa Опомена Туѓи битки Небо Ушка Сликарска грешка И Исто Кога Оган Раце Црна мачка Круг Ги нема Шпион Нормативна песна Јајце Куќа Сoн Птица Топол ветер Нарамникот на Јунус Емре Грешка Враќање Задоцнето овошје Време Лек Ветер и оган Подарок Врата Луѓе Вага Рака Леб Кочијата од Помпеја Костен ..
200.00 ден.
без ДДВ:200.00 ден.
Погорелци
-51 %
Автор: Владимир Плавевски Model: POG03
Најновиот авторски ракопис „Погорелци“ од Владимир Плавевски содржи ексклузивитет на темата што ја обработува како и начинот и стилот како ја обработува оваа за нас речиси непозната тема. Имено, веднаш по катастрофалниот земјотрес во Скопје на 26 јули 1963 година, поради тешките услови на живот, сит..
99.00 ден. 200.00 ден.
без ДДВ:99.00 ден.
Прикажани 1 од 12 до 15 (2 Страни)