Мени
Вашата кошничка

ОНЛАЈН ПОПУСТ од 10 до 35%

МЕРИДИЈАНИ

Љубовната приказна на младиот калуѓер: кинески приказни
-20 %
Автор: Ванг Ценгчи Model: TEMSVE
Си било еднаш..., тоа е почетокот на било која приказна која би можела да следи многу луѓе низ нивното детство, без оглед во која земја живеат и на кој јазик зборуваат. Кога ќе пораснеме, и понатаму ни се допаѓаат вакви или поинакви приказни...
168.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:168.00 ден.
Ах, Ксијанг Ксу!: кинески приказни
-20 %
Автор: Тје Нинг Model: TPRFH2
Си било еднаш..., тоа е почетокот на било која приказна која би можела да следи многу луѓе низ нивното детство, без оглед во која земја живеат и на кој јазик зборуваат. Кога ќе пораснеме, и понатаму ни се допаѓаат вакви или поинакви приказни...
168.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:168.00 ден.
Жици на животот
-20 %
Автор: Ши Тиешинг Model: TEF2D6
Си било еднаш..., тоа е почетокот на било која приказна која би можела да следи многу луѓе низ нивното детство, без оглед во која земја живеат и на кој јазик зборуваат. Кога ќе пораснеме, и понатаму ни се допаѓаат вакви или поинакви приказни...
168.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:168.00 ден.
Магијата на белата змија: кинески приказни
-20 %
Автор: Хелмут Мат Model: TNQ59Q
Си било еднаш..., тоа е почетокот на било која приказна која би можела да следи многу луѓе низ нивното детство, без оглед во која земја живеат и на кој јазик зборуваат. Кога ќе пораснеме, и понатаму ни се допаѓаат вакви или поинакви приказни...
168.00 ден. 210.00 ден.
без ДДВ:168.00 ден.
Осаменоста во животот на Лидија Ернеман
-20 %
Автор: Руне Кристиансен Model: TE76VB
Лидија Ернеман пораснала како единствено дете на мала фарма во северна Шведска. По дипломирањето почнува да работи како ветеринар во сосема нова средина, едно мало гратче во Норвешка. Во книгата е прикажан нејзиниот живот преку работата како ветеринар, ритамот на руралниот живот и сезоните кои се ме..
212.00 ден. 265.00 ден.
без ДДВ:212.00 ден.
Берлин
-15 %
Автор: Мајкл Мирола Model: BRLN01
Паѓа Берлинскиот ѕид. Kонтинент подалеку, во психијатриската клиника во Монтреал, пациент се буди од двегодишната зашеметеност.Неговата опсесија со Берлин е необјаснива. Со неговото бегство од болницата започнува надреалната авантура во која минатото се меша со иднината, а смртта служи да се промени..
357.00 ден. 420.00 ден.
без ДДВ:357.00 ден.
Блекингегатан 32
-15 %
Автор: Лена Ајнхорн Model: BLKN01
„Мислев дека ја познавам Грета Гарбо“. Со овие зборови Лена Ајнхорн го започнува својот роман „Блекингегатан 32“. На крајот на деведесеттите години, Ајнхорн снима телевизиски документарец за Гарбо и затоа поминува многу часови со оваа недостапна и најчесто несреќна жена која некогаш била најголемата..
357.00 ден. 420.00 ден.
без ДДВ:357.00 ден.
Единаесетти роман, книга осумнаесетта
-15 %
Автор: Даг Солстад Model: XBRNM5
Бјорн Хансен, почитуван градски благајник, само што наполнил педесет години и е ужаснат од помислата дека случајноста му го управувала животот. Пред осумнаесет години тој ја напуштил својата жена и нивниот двегодишен син, поради својата љубовница која го убедила да започнат заеднички живот во мал пр..
272.00 ден. 320.00 ден.
без ДДВ:272.00 ден.
Крвава приказна
-15 %
Автор: Оисин Куран Model: KRPPR1
Мејн, 1980. Утописката будистичка заедница е на работ на колапс. Авторитетот на харизматичниот водач се руши откако неговите следбеници сфаќаат дека се предолго експлоатирани. За да бидат работите полоши, единаесетгодишниот син на еден од приврзаниците дознава дека мајка му има рак. Наоѓајќи прибеж..
306.00 ден. 360.00 ден.
без ДДВ:306.00 ден.
Автор: Тарјеи Весос Model: LPALT01
Прекрасниот и поетски роман на норвешкиот автор Тарјеи Весос, едно од најнезаборавните достигнувања на модерната литература е за прв пат објавена во 1963 година и се смета за класик на норвешката литература. „Ледената палата“ е роман за чувствата кои се будат, за осаменоста и отуѓеноста од светот, з..
420.00 ден.
без ДДВ:420.00 ден.
Свиналангорна
-15 %
Автор: Сузана Алакоски Model: SVLG01
„Свиналангорна“ е роман првенец на Сузана Алакоски. Високо оценет од критичарите, набрзо станува шведски бестселер со повеќе од 400.000 продадени копииЛена има двајца најдобри пријатели. Осе е единствената што Лена ја познава, а која нема татко кој пие, но затоа пак нејзината мајка пие. Таткото ..
357.00 ден. 420.00 ден.
без ДДВ:357.00 ден.
Прикажани 1 од 11 до 11 (1 Страни)