Мени
Вашата кошничка

Како да се регистрирам?

Што добивам со регистрација
 

За да купувате на нашата интернет-книжарница не мора да бидете регистрирани, меѓутоа доколку сакате да купувате во нашата онлајн книжарница feniks net.mk мора да бидете веќе регистрани. Регистрацијата ви овозможува лесна и брза нарачка – не морате секогаш да ги пополнувате полињата со неопходни податоци за нарачка.

Преку креирање на Ваш личен кориснички профил на нашата веб продавница ќе можете да вршите нарачки на Вашите омилени и посакувани книги.
Личните податоци кои ги оставате при регистрација на нашата веб страница име, презиме, адреса, контакт телефонски број и електронска адреса, се прибираат и употребуваат со цел да Ви се овозможи електронско нарачување на Вашите омилени производи, како и добивање на промотивни материјали – билтен на вашата е-адреса каде што ќе бидете информирани за нашите акции и промоции. Во секое време може да ја деактивирате оваа можност со делот „Мојот профил“ – „Детали за профилот“ – „Билтен“. Податоците кои ги собираме се чуваат во согласност со закон и периодот потребен за постигнување на целта на обработката.
Вашите права во однос на обработката на лични податоци вклучуваат:
• право да бидете информирани за обработката на личните податоци
• право на пристап до личните податоци
• право на исправка и бришење на личните податоци
• право на ограничување на обработката на личните податоци
• право на приговор
За дополнителни информации и/или остварување на Вашите права за заштита на лични податоци, можете да ја посетите нашата политика за Заштита на лични податоци – секција „Кои се Вашите права врз личните податоци“ или можете да го контактирате нашиот офицер за заштита на лични податоци (Васил Петрески) на следниов e-mail: vasil.petreski@feniks.net.mk и на телефонскиот број 02/3238-036.
Иако податоците се користат со добра намера и цели за да го подобриме Вашето искуство, Вие можете секогаш да одберете да не давате податоци или да ограничите кои податоци ги давате, како и да ја ограничите комуникацијата која feniks.net.mk ја има со вас.


Процесот на регистрација е едноставен:

1. Кликнете на РЕГИСТРИРАЈ СЕ во горниот дел од страницата.

2. Пополнете ги бараните податоци во предвидените полиња.

3. Кликнете на КРЕИРАЈ ПРОФИЛ.


Секогаш кога повтрорно ќе ја посетите нашата страница, доволно е да се пријавите, со клик на полето НАЈАВИ СЕ во горниот десен агол.


Доколку сте веќе регистрирани:

1. Кликнете на НАЈАВИ СЕ во горниот десен агол.

2. Внесете ги вашата имејл-адреса и лозинката.

3. Кликнете НАЈАВА.