Мени
Вашата кошничка

Даг Солстад

Даг Солстад (роден 1941 г.) е норвешки романсиер, раскажувач и драматичар чии дела се преведени на повеќе од 20 јазици. Тој има напишано над 30 книги и е единствениот автор што ја добил наградата на Норвешките книжевни критичари три пати. Даг Солстад е автор на романите: Војна. 1940 година, Леб и оружје, Предниот дел на медалот, Eдинаесетти роман, книга осумнаесетта, Срамежливост и достоинство, Ноќта на професорот и други. Солстад е меѓу највисоко рангираните автори на Норвешка. Тој живее во Берлин и во Осло.
Единаесетти роман, книга осумнаесетта
-67 %
Автор: Даг Солстад Model: XBRNM5
Бјорн Хансен, почитуван градски благајник, само што наполнил педесет години и е ужаснат од помислата дека случајноста му го управувала животот. Пред осумнаесет години тој ја напуштил својата жена и нивниот двегодишен син, поради својата љубовница која го убедила да започнат заеднички живот во мал пр..
99.00 ден. 300.00 ден.
Ex Tax:99.00 ден.
Прикажани 1 од 1 до 1 (1 Страни)