Мени
Вашата кошничка

Џемаил Ибраим

Ибраим Џемаил е роден на 12 август 1954 година во Скопје.Средно образование завршил во гимназијата “Никола Карев“, а студирал на Педагошката академија “Св.Климент Охридски“ исто така во Скопје.Првата поетска книга „Ноќен Скарабеј“ ја објавил 1980 година, втората „Враќање на корените“ во 2015, а третата „Архаични чувства“ - Arhaikane xačaripe (на македонски и ромски) е објавена во 2018 година.Учесник е на бројни манифестации во Mакедонија и странство.Објавувал во книжевната периодика во Македонија и странство.Од 2016 година е член на Друштвото на писателите во Северна Рајна Вестфалија (NRW).
Прикажани 1 од 1 до 1 (1 Страни)