Мени
Вашата кошничка

Фјодор М. Достоевски

Злосторство и казна
-15 %
Автор: Фјодор М. Достоевски Model: C484QY
Злосторство и казна е прв меѓу големите романи кои на Фјодор Михајлович Достоевски му донесоа светска слава. Најпознат е и најпопуларен најверојатно поради вешто разработената криминалистичка интрига (убиството на лихварката и патот кој убиецот го води до признанието), вкомпонирана во идеолошко сиже..
416.50 ден. 490.00 ден.
Ex Tax:416.50 ден.
Кротка
-15 %
Автор: Фјодор М. Достоевски Model: B35UKQ
Фјодор Михајлович Достоевски (1821-1881) е еден од најистакнатите руски писатели: романописец, новелист и публицист. Автор е на романите: Бедни луѓе, Понижени и навредени, Злосторство и казна, Коцкар, Идиот, Бесови, Младичот, Браќа Карамазови; новелите: Двојник, Бели ноќи, Неточка Незванова, Записи ..
127.50 ден. 150.00 ден.
Ex Tax:127.50 ден.
Прикажани 1 од 2 до 2 (1 Страни)