Мени
Вашата кошничка

Хомер

Илијада
-15 %
Автор: Хомер Model: 9DWJDA
Хомеровите епови станаа нераздвоен дел од светската култура и нејзините темели, инспирација за создавање на многу познати уметнички дела, како и основа на образованието. Без Хомер светската култура би изгледала сосем поинаку, а поединецот кој не го познава Хомеровото дело во голема мера би бил надво..
212.50 ден. 250.00 ден.
Ex Tax:212.50 ден.
Одисеја
-15 %
Автор: Хомер Model: 9EU5FY
Хомер е грчки поет кому му се припишуваат еповите Илијада и Одисеја. Тој се смета за најголем старогрчки поет и зачетник на европската книжевност, затоа што делата кои се сочувани под негово име се најстари од сите европски книжевности. Хомер својата личност ја подредил на својата уметничка цел и то..
195.50 ден. 230.00 ден.
Ex Tax:195.50 ден.
Прикажани 1 од 2 до 2 (1 Страни)