Мени
Вашата кошничка

Исмаил Кадаре

Генералот на мртвата војска
-15 %
Автор: Исмаил Кадаре Model: A8UTMX
Генералот на мртвата војска е најпознатиот роман на Исмаил Кадаре. Во него раскажува за некои настани околу една италијанска делегација на чело со еден генерал кој доаѓа во Албанија да ги откопува коските на загинатите негови војници во Втората светска војна. Преку, едно психолошко раскажување и низ..
212.50 ден. 250.00 ден.
Ex Tax:212.50 ден.
Прикажани 1 од 1 до 1 (1 Страни)