Мени
Вашата кошничка

Лена Ајнхорн

Лена Ајнхорн ја започнува својата кариера како доктор по медицина. Во осумдесеттите години таа целосно го менува својот професионален пат. Живеејќи во САД, таа почнува да продуцира и снима документарци од областа на медицината и науката. Во 2013 година, го објавува романот „Блекингегатан 32“ во Шведска. Подоцна, публикува и други романи, кои добиваат меѓународни награди и признанија. Во текот на својата кариера снима документарни филмови, работи како сценарист и уредник. Во 2019 година, нејзиниот автобиографски роман „На тенок мраз“ е објавен во Шведска од издавачката куќа Norstedts.
Блекингегатан 32
-33 %
Автор: Лена Ајнхорн Model: BLKN01
„Мислев дека ја познавам Грета Гарбо“. Со овие зборови Лена Ајнхорн го започнува својот роман „Блекингегатан 32“. На крајот на деведесеттите години, Ајнхорн снима телевизиски документарец за Гарбо и затоа поминува многу часови со оваа недостапна и најчесто несреќна жена која некогаш била најголемата..
200.00 ден. 300.00 ден.
Ex Tax:200.00 ден.
Прикажани 1 од 1 до 1 (1 Страни)