Мени
Вашата кошничка

Николај В. Гогољ

Ревизор
-15 %
Автор: Николај В. Гогољ Model: B92862
Комедијата Ревизор го прославила Николај В. Гогољ и како голем комедиограф, а тоа дело, иако во чист руски дух, се игра и денес на многу светски сцени, што најдобро ја покажува трајноста на проблемот со кој се занимава и неминливата вредност и модерноста на формата во која е изразен. Преку сатирата ..
195.50 ден. 230.00 ден.
Ex Tax:195.50 ден.
Шинел и други раскази
-15 %
Автор: Николај В. Гогољ Model: CDHRJP
Николај Василјевич Гогољ (1809-1852) својата приказна Шинел ја објавил 1841 година, и за неа Достоевски се изразил вака: Сите ние сме излегле од под Гогољевиот Шинел”, мислејќи на огромното влијание на таа новела на целокупниот руски книжевен живот. Реалноста е толку многу присутна во Шинел, но и чи..
161.50 ден. 190.00 ден.
Ex Tax:161.50 ден.
Прикажани 1 од 2 до 2 (1 Страни)