Мени
Вашата кошничка

Оноре де Балзак

Автор: Оноре де Балзак Model: AFTES2
Оноре де Балзак (1799-1850) е еден од најпознатите француски романописци, раскажувачи и драматичари во периодот на реализмот. Балзак со упорна и исцрпувачка книжевна работа трошејќи огромна творечка и човечка енергија, го остварувал својот сон, а тој бил – приказ на целосната слика на француското оп..
320.00 ден.
Ex Tax:320.00 ден.
Автор: Оноре де Балзак Model: GOR13
Балзак е роден на 11 мај 1799 година во Тур (Франција). Негови најпознати дела се “Евгенија Гранде”, “Барање на апсолутното”, “Чичко Горио”, “Изгубени илузии” и многу други. Како што се множече делата на Балазак, така во него созреала генијалната идеја своите романи да ги обедини во една целина која..
360.00 ден.
Ex Tax:360.00 ден.
Прикажани 1 од 2 до 2 (1 Страни)