Мени
Вашата кошничка

Руне Кристиансен

Руне Кристиансен е норвешки поет и романсиер. Тој е професор по креативно пишување на Универзитетскиот колеџ Телемарк. Добитник е на неколку престижни награди, вклучувајќи ја и наградата Браге во 2014 година за книгата Осаменоста во животот на Лидија Ернеман.
Автор: Руне Кристиансен Model: TE76VB
Лидија Ернеман пораснала како единствено дете на мала фарма во северна Шведска. По дипломирањето почнува да работи како ветеринар во сосема нова средина, едно мало гратче во Норвешка. Во книгата е прикажан нејзиниот живот преку работата како ветеринар, ритамот на руралниот живот и сезоните кои се ме..
260.00 ден.
Ex Tax:260.00 ден.
Прикажани 1 од 1 до 1 (1 Страни)