Запознајте се со богатата и древна кинеска култура претставена преку кинеските легенди и преданија од германскиот автор Хелмут Мат, приказната за Ксијанг Ксу од еминентната кинеска писателка Тје Нинг, кратките приказни на современиот писател Ванг Ценгчи и бисерот на модерната кинеска литература „Жици на животот” од Ши Тиешенг.