Мени
Вашата кошничка

Новости RSS Feed

20 јун. Голем, поголем, најголем онлајн попуст на детски и едукативни изданија!
0 1617
Голем, поголем, најголем онлајн попуст на детски и едукативни изданија! До крајот на месец јуни, посетете ја нашата онлајн книжарница и искористете ги попустите.  Лектири, белетристика, класици, детски изданија и многу други... ..
14 мај Бесплатно електронско издание на книгата за деца „Коронавирус
0 3390
Почитувани наши најмали читатели, нивни родители, старатели, учители и негуватели,   Издавачка куќа ФЕНИКС ви ja претставува „Коронавирус“ - илустрирана книга за деца од британскиот издавач Nosy Crow на македонски јазик. Идејата за македонското издание, како и преводот е на Наталија Ѓерѓева. Изданието е направено без надомест, од срце и со љубов за..
27 апр. Читај и доби подарок книга!
0 1098
Читај и доби подарок книга! Почнувајќи од 24.04 до 30.04.2020, Феникс се приклучува на активностите кон „Светскиот ден на книгата“ со акцијата „Читај и доби подарок книга!“За секоја онлајн нарачка на некое од нашите изданија во износи од над 500 или 1000 денари, Ви следува подарок книга, која може да ја изберете меѓу понудените дваесет изданија. ..
24 декем. Нова илустрирана креативна книга ”Зимски радости“
0 279
”Зимски радости“ е нова илустрирана креативна книга со зимски активности, игри и приказни. Во книгата покрај едукативните активности се објавени и зимската авторска бајка „Дедо Мраз и Баба Зима“ и песна „Дедо Мраз гради фабрика за чоколади“.СОДРЖИНА: Новогодишна приказна Новогодишна песна Новогодишна честитка Новогодишна боенка Зимски игри...фо..
24 декем. Електронско списание ОПУС
0 922
Електронско списание ОПУСИздавач: Фондација за културна и научна афирмација и презентација Македонија презент – Скопје Адреса: ул. Костурски херои бр.35/2, 1000 Скопје тел.: 02/3246193 e-mail: info@opus.mkРедакција: Проф. д-р Кирил Темков д-р Владимир Плавевски проф. д-р Васил Тоциновски   Рубрики: Подкасти; Автографи; Афоризми; Колумни; Анкети..
24 декем. Електронско списание ТРЕНД МАГАЗИН
0 975
ТРЕНД е прво независно списание за литература, култура и уметност во самостојна Република Македонија, чиј што прв број се појави во 1993 година.Списанието ТРЕНД е списание за трајни вредности. Редакцијата на списанието ТРЕНД е интернационална. Списанието ТРЕНД има истоимена посебна едиција книги – Библиотека ТРЕНД.Редакција:Проф. д-р Христо П..
23 декем. Едиција Меридијани - КИНА
0 1009
Запознајте се со богатата и древна кинеска култура претставена преку кинеските легенди и преданија од германскиот автор Хелмут Мат, приказната за Ксијанг Ксу од еминентната кинеска писателка Тје Нинг, кратките приказни на современиот писател Ванг Ценгчи и бисерот на модерната кинеска литература „Жици на животот” од Ши Тиешенг. ..
23 декем. Лектирен водич за основно образование
0 1251
Книгите „Лектирен водич за основно образование“ ги обработуваат врвните остварувања од светската класика и македонската книжевност, односно лектирните изданија за основните училишта, без кои не може да се замисли ни едно читателско искуство и речиси ни една современа библиотека. Објавувањето на овие книги е поттикнато од барањата на учениците, роди..
23 декем. Учење низ игра со буквите
0 1792
УЧЕЊЕ НИЗ ИГРА СО БУКВИТЕ претставува сет од едукативни картички со азбуката изработени во соработка со Логопедско друштво Интеракција плус. Картичките се изработени од цврст каширан картон, со илустрирани поими и реченици и претставуваат совршено едукативно помагало за сите оние кои за прв пат ја изучуваат азбуката и пишувањето. ..
23 декем. Душица Илин-Шеќеровски
0 1401
Во спомен на истакнатата македонска писателка и новинарка Душица Илин-Шеќеровски.  Песната „Јагула” од поетскиот ракопис „Пек”. ЈАГУЛАНа Виктор ШеќеровскиЈагулата со ѕвезден восхит Ја разголуваат Сончеви дамкиДо солените води И морските длабочини Свадбеното патување И ја разнежува утробата Во тревите Положува Бела материјаСо свеченото т..
23 декем. „Чекор по чекор до правилен говор“ и „Светот на Марко и Марија“
0 1095
Едукативните изданија „Чекор по чекор до правилен говор“ и „Светот на Марко и Марија“ се резултат на соработката помеѓу „Феникс“ и логопедскиот и дефектолошки центар „Интеракција Плус“.  „Чекор по чекор до правилен говор“ се состои од дидактички вежби од логопедски карактер за визуелно учење и запознавање со основните поими, предмети и појави. „Све..
23 декем. Конкурс за наградата „Силјан Штркот“
0 1676
Издавачката куќа „Феникс“ од Скопје распишува Конкурс за необјавена книга за деца и млади, која ќе биде избрана и објавена и ќе ја добие нововостановената награда „Силјан Штркот“ за ново, оригинално, автентично и специфично творештво за деца и млади. На Конкурсот можат да учествуваат автори од сите генерации со: поезија, проза, критика, есеј, драма..
Прикажани 1 од 12 до 13 (2 Страни)