Мени
Вашата кошничка

Џовани Бокачо

Декамерон
-15 %
Автор: Џовани Бокачо Model: AZ6MCC
Џовани Бокачо (1313-1375) е италијански писател од времето на ренесансата. Неговите дела се: Филострато, Филоколо, Тесеида, Елегија на госпоѓата Фијамета, Декамерон, Коментар на Божествената комедија, Животот на Данте и др. Зборот Декамерон значи “книга на десет дена”, а е наслов на збирката од стот..
297.50 ден. 350.00 ден.
Ex Tax:297.50 ден.
Прикажани 1 од 1 до 1 (1 Страни)