Мени
Вашата кошничка

Ирена Павлова Де Одорико

Ирена Павлова Де Одорико - поет, прозаист, критичар, преведувач и есеист. Родена во Велес. Завршила Филолошки факултет во Скопје. Магистрира при катедрата на Општа и компаративна книжевност на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј” во Скопје. Автор е на книгите: „Велзевул” (поезија, 1999), „Номад” (проза, 2000), „Новата Ева” (поема, 2001), „Деколте - длабоко” (поезија, 2004), „Потстанарка” (проза, 2005), „Од другата страна на животот” (есеј, 2010), „Новиот човек” (поема, 2010), „Пенелопа Нет” (2012), „Aнтологија на заборавeнитe македонски поeтeси (2013), „Жена на залезот“ (2014).
"Создадов алхемија Бакнеж Меѓу  сулфурот И зборот За добар Имунитет Во ова доба На мутантите Ќе горам И Испарувам Додека не се претворам Од жена Домад Во номад На аџилак Кон мојот Сатурн Неговите прстени Ќе ме венчаат Во овој Архангелски ритуал Од непознати сведоци"..
160.00 ден.
Ex Tax:160.00 ден.
Книга за мигрантските  процеси, кои се првенствено, во нас. Оние внатрешни мапи на придвижување, видливи само за окото на Создавачот. Раѓањето, животот и смртта, како три круцијални раздвижувања ОД и КОН. Но, ова е запис, психолошки дневник или психолошки профил за принудно исцртаните граници в..
160.00 ден.
Ex Tax:160.00 ден.
Прикажани 1 од 2 до 2 (1 Страни)
Cookies
Користиме колачиња и други идентификатори за да ви овозможиме најдобро искуство со нашата интернет страница. Може да прочитате повеќе за тоа како ги користиме колачињата и другите идентификатори, во нашата Политика за приватност. Со продолжувањето да ја користите оваа страница, прифаќате да користиме колачиња и други идентификатори.