Ѕвони ѕвон

Ѕвони ѕвон -
            телефон!
Душка вклучи
             микрофон,
потоа  и
            камера:
-Некој има 
            намера!

-Здраво Маја,
            како си?
-Здраво Душка, 
            дома си? 
-Нешто тајно?
            Кажувај!
-Дојди дома,
            станувај!
-Мамо, мамо,
            слушни ме!
Ајде стани,
            гушни ме!
Многу тешка 
            лекција -
одиме на
             секција!
Стивна ѕвон,
              телефон,
па исклучи 
          микрофон,
потоа и
           камера.
-Види каква 
                   намера
 

Мирко Томовски