Мени
Вашата кошничка

Македонски народни приказни

Македонски народни приказни
Македонски народни приказни
 • Залиха: Достапен
 • Димензии: 21.00cm x 30.00cm
 • Број на страници: 50
 • Корица: тврд повез
 • Јазик: македонски
280.00 ден.
Без ДДВ: 280.00 ден.
 • На лагата куси и се нозете
 • Рани душа да те слуша
 • Инаетот очи вади
 • Што си дробел, ќе сркаш
 • Брат брата не рани, тешко кој го нема
 • Пајакот – спасител
 • Занает куќа гледа
 • Кај бев, кај дојдов
 • Денес богат – утре сиромав
 • Царот и орачот
 • Ум царува, ум робува
 • Кој дал, дал – кој јал, јал