Мени
Вашата кошничка

Човечко тело

Човечко тело
Човечко тело
 • Залиха: Достапен
 • Број на страници: 31
 • Корица: тврд повез
 • Јазик: македонски
240.00 ден.
Без ДДВ: 240.00 ден.

Човечкото тело е чудесен лавиринт! Науката постојано ја открива неговата тајна природа. Енциклопедијата “Човечко тело” е книга полна со факти и занимливости за човекот. Во оваа енциклопедија ќе најдете исклучителни фотографии, детални рендгенски и микроскопски шеми, слики на делови од телото... Од оваа книга ќе стекнете основни знаења за човековата анатомија и физиологија.

 • Нашето чудесно тело
 • Клетка
 • Скелет
 • Зглобови
 • Рефлекси
 • Мислење
 • Коса и нокти
 • Вид
 • Слух
 • Вкус и мирис
 • Срце
 • Што е крвта?
 • ...