Мени
Вашата кошничка

Фауна

Фауна
Фауна
  • Залиха: Достапен
  • Број на страници: 64
  • Корица: тврда
  • Јазик: македонски
240.00 ден.
Без ДДВ: 240.00 ден.

Високо во планините, длабоко во морињата, во непреодните џунгли, во врелите пустини – нашата планета ја населуваат милијарди живи суштества кои го сочинуваат чудесното царство на животните.

Оваа илустрирана детска енциклопедија ФАУНА е наменета за најмладите читатели и љубители на животните и во неа тие ќе откријат кои животни се најголеми, најмали, најбрзи, најсилни... Во неа ќе имаат можност да прочитаат за антилопата, бизонот, видрата, тигарот, лавот, жирафата, слонот... и за тоа каде живеат, со што се хранат, како се размножуваат...