Мени
Вашата кошничка

Растителен свет

Растителен свет
Растителен свет
  • Залиха: Достапен
  • Димензии: 21.00cm x 30.00cm
  • Година на издавање: 2011
  • Број на страници: 37
  • Корица: тврд повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-599-0
210.00 ден.
Без ДДВ: 210.00 ден.

Во енциклопедијата “Растителен свет” ќе најдете голем број прашања и одговори поврзани со растителниот свет на нашата планета. Ќе откриете од каде водат потекло растенијата, како изгледаат, какви се нивните стебла, нивните плодови, за што се употребуваат, како се преработуваат...

Во оваа ретка книга ќе можете да прочитате и за тоа: На кој начин се добива шеќерот од шеќерната репка? Кога се појавиле првите банани на трпезите на Европјаните. Колкава била цената на биберот во XV век? Зошто лауреатите се закитувале со ловорики? Зошто маслиновото гранче е симбол на мирот?...

Детската љубопитност ќе биде задоволена и со многу интересни кратки приказни поврзани со растенијата, како и со досега непознати тајни на природата.