Мени
Вашата кошничка

Беља

Беља
Беља
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Рифат Емин
  • Димензии: 14.00cm x 21.00cm
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страници: 99
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-759-8
265.00 ден.
Без ДДВ: 265.00 ден.

Стиховите на Рифат Емин создаваат илузија на паралелен и имагинарен свет полн со мистицизам, а изборот на зборови ја прави збирката привлечна како за општата публика, така и за читателите со истенчен вкус. Од стиховите може да се насети музика и музикалност, но и филозофија, историја, митологија. Рифат Емин со својот богат внатрешен свет и креативност, со само нему својствен внатрешен сликовно-музикален израз, создава универзум на универзалии.