Мени
Вашата кошничка

Најголемите светски шпиони

Најголемите светски шпиони
Најголемите светски шпиони
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Роџер Боар и Најџел Бландел
  • Димензии: 14.00cm x 20.00cm
  • Година на издавање: 2007
  • Број на страници: 288
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-288-3
260.00 ден.
Без ДДВ: 260.00 ден.

Возбудлива хронологија на историскиот развој на шпионажата од првите почетоци до денешни дни. Неверојатни подвизи на голем број непоправливи хазардери. Демистификација на многу од нашите претстави за овој неверојатен занает. Од кога човекот почнал да води војни, шпионите и известувачите имале пресудна улога во воените и други игри.Мата Хари, Ким Филби, Рудолф Хес, Јулиус и Етел Розенберг, Џорџ Блејк, Вилијам Васал... се само дел од плејадата најпознати светски шпиони и разузнавачи. Не е мал бројот на оние кои го жртвувале и својот живот, кои најголемите тајни ги однеле со себе, или мистериите и енигмите сè уште траат...