Мени
Вашата кошничка

ХИТ ПЛУС

Возбудлива хронологија на историскиот развој на шпионажата од првите почетоци до денешни дни. Неверојатни подвизи на голем број непоправливи хазардери. Демистификација на многу од нашите претстави за овој неверојатен занает. Од кога човекот почнал да води војни, шпионите и известувачите имале пресуд..
260.00 ден.
без ДДВ:260.00 ден.
Автор: Станислав Јержи Лец Model: 4A52RJ
Изреки Афоризми Парадокси Каламбури Епиграми..
160.00 ден.
без ДДВ:160.00 ден.
Автор: Борис Пахор Model: 3QW4J2
Борис Пахор е еден од најголемите словенечки писатели, кандидиран за Нобелова награда за литература. Роден е на 26 август 1913 год., во Трст. По основното училиште ја посетувал Католичката семинарија во Копар. Во 1920 год. Бил сведок на палењето на Словенечкиот народен дом во Трст, извршен од страна..
290.00 ден.
без ДДВ:290.00 ден.
Автор: Салвадор Дали Model: 43BUDG
Овој избор од есеи од Салвадор Дали ги содржи текстовите создадени од 1929-1937 година во надреалистичкиот период...
210.00 ден.
без ДДВ:210.00 ден.
Автор: Џин Сасон Model: 25HZ5W
Замислете принцеза која блеска од скапоцени дијаманти и бисери и живее во незамислив луксуз, а во стварноста таа живее во златен кафез. Без слобода, глас, без контрола на сопствениот живот, без други вредности, освен да раѓа синови. Скриена под превезот, таа е затвореник, а чувари се нејзиниот татко..
320.00 ден.
без ДДВ:320.00 ден.
Автор: Џин Сасон Model: 2CCC4Q
Додека немирите го потресуваат целиот арапски свет, сведоци сме на безумието и војната кои разурнуваат во Сирија, Ирак, Либија и Јемен, однесувајќи и загрозувајќи бројни животи. За жал, во време на судири, жените и децата обично се први на мета на машкото насилство. Жените изложени на брутално злоуп..
360.00 ден.
без ДДВ:360.00 ден.
Автор: Ефраим Кишон Model: 4Q9JB9
“Тој е урнебесен, сатиричар кој го освои светот како невреме... духовит набљудувач на животот.” – THE NEW YORK TIMESПрирачникот за менаџери е омилено четиво, не само за менаџерите, претприемачите и берзанските агенти, туку и за сите кои својата плата ја развлекуваат од први до први. Сатиричните ..
210.00 ден.
без ДДВ:210.00 ден.
Автор: Момо Капор Model: 3LARNC
Романот Самец е потресна приказна за еден од последните големи српски сатиричари, кој заборавен и од читателската публика и од критиката, живее повлечено во куќарка на еден заеднички чубурски двор, резимирајќи го својот возбудлив живот, времето на славата, големите пијанства и судирите со властите. ..
160.00 ден.
без ДДВ:160.00 ден.
Автор: Херман Хесе Model: 37FBME
Преубавиот син Сидарта незадоволен од духовната исполнетост што му ја пружа традиционалната вера тргнува по патот за потрага на крајната вистина и конечното просветлување, не отстапувајќи од својата животна цел и автентичноста ни по која цена. Сидарта се откажува од благодетите на богатиот живот, до..
240.00 ден.
без ДДВ:240.00 ден.
Автор: Хавиер Сиера Model: 3ESQR3
Тајната вечера ја решава енигмата на големиот гениј и неговото ремек-дело. Кога ќе го прочитате овој роман, никогаш повеќе Тајната вечера нема да ја гледате со исти очи! Мистерија, убиство и интрига во шпанскиот бестселер кој го освои светот.Со возбудлива нарација делото на Хавиер Сиера открива каде..
260.00 ден.
без ДДВ:260.00 ден.
Автор: Никола Бувие Model: 3KXAXW
Никола Бувие е роден во 1929 година во Гран Леси - Швајцарија, а во 1998 почина во Женева. Својата кариера како патеписец ја започнал во 1963 година, објавувајќи ја токму “Употребата на светот”, која оттогаш има доживеано голем број изданија насекаде во светот. Во ова дело Бувие го опишува патувањет..
240.00 ден.
без ДДВ:240.00 ден.
Автор: Андре Мишел Model: 3NC6WW
Студијата ,,Феминизам (што јас знам)’’ од Андре Мишел, претставува исклучително дело од областа на женските права и активизмот за човековите права; родовите студии; социологијата; правото и филозофијата. Оваа ,,мини Библија’’ за феминизмот и женскиот активизам е хронолошко проследување на состојбите..
210.00 ден.
без ДДВ:210.00 ден.
Прикажани 13 од 24 до 31 (3 Страни)