Мени
Вашата кошничка

ПОПУСТ од 10 до 50%

Лектирен водич за основно образование (2-5 одделение)

Лектирен водич за основно образование (2-5 одделение)
-20 %
Лектирен водич за основно образование (2-5 одделение)
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Христо Петрески
  • Димензии: 13.00cm x 20.00cm
  • Година на издавање: 2019
  • Број на страници: 161
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-765-9
This offer ends in:
Дена
Часа
Мин.
Сек.
212.00 ден.
265.00 ден.
Без ДДВ: 212.00 ден.

Книгите „Лектирен водич за основно образование“ ги обработуваат врвните остварувања од светската класика и македонската книжевност, односно лектирните изданија за основните училишта, без кои не може да се замисли ни едно читателско искуство и речиси ни една современа библиотека. Објавувањето на овие книги е поттикнато од барањата на учениците, родителите и наставниците, а со цел новите лектирни изданија да станат уште подостапни (поразбирливи и поприфатливи), па токму од тие причини секој пооделен осврт ги содржи: белешкатa за автopoт, главните ликови и нивните карактеристики, дејствието, пораката и сите најбитни особености на разгледуваното дело.