Мени
Вашата кошничка

Воскресение - Experience - Патот на духот

Воскресение - Experience - Патот на духот
Воскресение - Experience - Патот на духот
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Мирче Нешовски
  • Година на издавање: 2020
  • Број на страници: 173
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-608-4799-18-4
400.00 ден.
Без ДДВ: 400.00 ден.

Со овој прозен запис авторот на специфичен начин нè втурнува во читањето на необични страници во магичниот неореализам за херменевтските прашања, кои суштествуваат во секое живо суштество. Темите и мотивите за основата и постулатот на неговото физичко егзистирање во сиот бескраен космос, како основа за постанокот и опстанокот во светската цивилизација, низ сите векови, во сферите на светската екумена.

Или, сево ова е Шекспировски предизвик „да се биде или не – прашање е сега!?“, односно на Његошевскиот антипод „да биде тоа – што не може да биде...“, т.е. врз дискурсот на патот на духот низ битието како космогониско откровение и озарение на творечкиот трансмисионен простор за влез во длабоките рефлексивни структури на романот, како што истакнува авторот.

проф. д-р Христо Петрески

Cookies
Користиме колачиња и други идентификатори за да ви овозможиме најдобро искуство со нашата интернет страница. Може да прочитате повеќе за тоа како ги користиме колачињата и другите идентификатори, во нашата Политика за приватност. Со продолжувањето да ја користите оваа страница, прифаќате да користиме колачиња и други идентификатори.