Мени
Вашата кошничка

Тајна

Тајна
-40 %
Тајна
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Нермин Безмен
  • Година на издавање: 2021
  • Број на страници: 376
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-831-1
This offer ends in:
Дена
Часа
Мин.
Сек.
240.00 ден.
400.00 ден.
Без ДДВ: 240.00 ден.

Книга полна со ТАЈНИ 
во која се испреплетени 
радоста и тагата, страста и љубовта…

Една старица умира и остава таен дневник на своето семејство. Во дневникот е раскажан сиот нејзин живот, исполнет со љубов, страст и тајни што несомнено ќе ги потресат нејзините наследници. Таа била свесна каков шок ќе им предизвика содржината на дневникот и затоа испланирала сè до најситните детали...
Растејќи како млада девојка на почетокот на дваесеттиот век, Хума лудо се вљубува во Несим и стапува во брак со него, а потоа заедно заминуваат во Америка. Таа е паметна и прогресивна девојка и негува голема страст кон својот сопруг. Но, тој во себе носи некои тајни, а Хума го претчувствува тоа и со нетрпение чека да ѝ бидат откриени.
Светот се наоѓа во турбулентен и напнат период и е на работ на Првата светска војна, а страсната и романтична љубовна приказна на Хума, сместена во една далечна ера, нѐ носи низ три континенти во три града: Истанбул, Лондон и Њујорк. 

„Тајна“ е приказна за радоста и тагата и за победата на љубовта над ограничувањата и предрасудите. Роман во кој ќе посакате да бидете еден од главните ликови, а можеби и веќе сте?