Мени
Вашата кошничка

Принцезата Султана - Комплет од 5 книги

Принцезата Султана - Комплет од 5 книги
Принцезата Султана - Комплет од 5 книги
Принцезата Султана - Комплет од 5 книги
Принцезата Султана - Комплет од 5 книги
Принцезата Султана - Комплет од 5 книги
Принцезата Султана - Комплет од 5 книги
Принцезата Султана - Комплет од 5 книги
Принцезата Султана - Комплет од 5 книги
Принцезата Султана - Комплет од 5 книги
Принцезата Султана - Комплет од 5 книги
Принцезата Султана - Комплет од 5 книги
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Џин Сасон
  • Димензии: 14.00cm x 20.00cm
  • Година на издавање: 2017
  • Број на страници: 1479
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: /
1,800.00 ден.
Без ДДВ: 1,800.00 ден.

 ПРВА КНИГА:
Замислете принцеза која блеска од скапоцени дијаманти и бисери и живее во незамислив луксуз, а во стварноста таа живее во златен кафез. Без слобода, глас, без контрола на сопствениот живот, без други вредности, освен да раѓа синови. Скриена под превезот, таа е затвореник, а чувари се нејзиниот татко, нејзиниот маж и синовите. Принцезата Султана е член на кралското семејство во Саудиска Арабија, во блиско сродство со кралот. Таа во оваа книга зборува за својот живот - од бурното детство до договорениот брак. Книгата е: болна, лична, веродостојна, а приказната можела да ја раскаже само жена која сето тоа самата го преживеала…

ВТОРА КНИГА:
Интимна исповест на жените од Саудиска Арабија за сексот, љубовта, бракот и судбината на прекрасните ќерки под превезот…

ТРЕТА КНИГА:
Нејзината приказна за декадентниот луксуз станува политички повик - таа се надева дека ќе го рашири зборот и ќе инспирира многу кругови на Султана да ги ослободат проблемите на жените, насекаде една жена по друга.

ЧЕТВРТА КНИГА:
Најновата приказна за принцезата Султана, нејзиното семејство и пријателите е непроценливо сведоштво за животот на жените во нејзината татковина и трогателниот повик на светот да ѕирне под непробојниот златен превез.

ПЕТТА КНИГА:
Додека немирите го потресуваат целиот арапски свет, сведоци сме на безумието и војната кои разурнуваат во Сирија, Ирак, Либија и Јемен, однесувајќи и загрозувајќи бројни животи. За жал, во време на судири, жените и децата обично се први на мета на машкото насилство. Жените изложени на брутално злоупотребување во срцата носат тешки тајни и мрачни моменти кои сакаат да ги поделат само со други жени. Немојте да мислите дека тие не се храбри. Тие се најхрабрите од храбрите, едноставно затоа што собрале сила да продолжат да живеат...Презрени и несреќни, тие ѝ ги доверуваат на принцезата маките кои им лежат на душата, верувајќи дека свртувањето на вниманието на нивните проблеми ќе помогне на другите жени, кои се наоѓаат во слична опасност, ќе бидат поштедени од таквата судбина, а нивните трогателни приказни се најубедливи од сите сведоштва.