Мени
Вашата кошничка

Сири и Безгрижното коњче

Сири и Безгрижното коњче
Сири и Безгрижното коњче
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Тина Нопола и Мерви Линдман
  • Димензии: 20.00cm x 27.00cm
  • Година на издавање: 2022
  • Број на страници: 37
  • Корица: тврд повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-839-7
390.00 ден.
Без ДДВ: 390.00 ден.

 Сири има ново хоби: јава на коњче од дрвена четка, што самата го направи. Малечкиот Ото, исто така, со голема радост направи дрвено коњче со доста необичен изглед. „Неговото име е Благодарно маче“, 
ѝ рече тој на Сири.
Потоа, Малечкиот Ото и Сири си играат и ги тимарат своите коњчиња и скокаат со нив преку пречки. Средниот Ото и Големиот Ото, пак, сметаат дека јавањето дрвени коњчиња е детинесто.
Едно утро, коњчето на Сири исчезнува од коњушницата. Дали Отовците знаат нешто за ова? И дали Благодарното маче може да помогне во потрагата?