Мени
Вашата кошничка

Сири и исчезнувачката ѕвезда

Сири и исчезнувачката ѕвезда
-43 %
Сири и исчезнувачката ѕвезда
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Тина Нопола и Мерви Линдман
  • Димензии: 20.00cm x 27.00cm
  • Година на издавање: 2022
  • Број на страници: 40
  • Корица: тврд повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-840-3
This offer ends in:
Дена
Часа
Мин.
Сек.
199.00 ден.
350.00 ден.
Без ДДВ: 199.00 ден.

ДРУГИ ИЗДАНИЈА ОД ОВОЈ АВТОР

 Таткото на Сири има купено телескоп и е страстен истражувач на ѕвездите. Тој ѝ објаснува на Сири дека една ѕвезда по име Сириус свети најсјајно на небото. „Нејзиното име е слично на моето!“, си помисли Сири.
Таа е восхитена и им раскажува за ѕвездата на нејзините најдобри пријатели, тројцата Отовци. „Имам своја сопствена ѕвезда“, воскликна Сири. Сепак, Отовците не ѝ веруваат, па таа мора да докаже дека ѕвездата навистина постои и нејзиното тврдење е точно.
Но, што се случува кога небото ќе се наоблачи и ѕвездата Сириус нема да се појави? Зошто Сири ја нарекува ѕвездата непослушна? 
И зошто Малечкиот Ото мора да настапува во балетски обувки?