Мени
Вашата кошничка

Како го добив талентот за живеење

Како го добив талентот за живеење
-50 %
Како го добив талентот за живеење
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Родан ал Галиди
  • Димензии: 13.00cm x 20.00cm
  • Година на издавање: 2020
  • Број на страници: 579
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-795-6
This offer ends in:
Дена
Часа
Мин.
Сек.
250.00 ден.
500.00 ден.
Без ДДВ: 250.00 ден.

Холандскиот бестселер, инспиративната и трагикомична автобиографска приказна „Како го добив талентот за живеење“ од авторот Родан ал Галиди е конечно достапен за македонските читатели. Уживајте во овој роман, раскажан со сочувство и уникатна смисла за хумор. Ова е инспиративна приказна за преживувањето, поглед одблизу на скриениот свет на бегалците и шверцерите на луѓе, отрезнувачка рефлексија на нашето време.

Аеродромот во Амстердам, 1998 година. Самир Карим се симнува од летот од Виетнам, го кине авионскиот билет заедно со својот пасош на најситни можни парчиња и ги фрла во тоалетот, а потоа бара азил. Го напушта Ирак за да го избегне регрутирањето во армијата на Садам Хусеин; поминува седум години талкајќи анонимно низ Азија. Сега, сигурен во срцето на Европа, тој е испратен во азилантски центар и му е доделен кревет во заеднички дом – каде ќе ги помине следните девет години. Соочувајќи се со апсурдностите на бирократијата, Самир се труди најдобро што може да живее сложно со неговите 500 нови цимери. Раскажана со сочувство и уникатна смисла за хумор, ова е инспиративна приказна за преживувањето, поглед одблизу на скриениот свет на бегалците и шверцерите на луѓе, отрезнувачка рефлексија на нашето време.

„Ова е значајна, отрезнувачка книга која е суштинска за нашето колективно образование, како сведоштво, како повик за акција.“ 
–The Guardian

Преведувач на изданието е Ели Пујовска, а објавувањето е подржано од  Холандската фондација за литература.