Мени
Вашата кошничка

Клаузулата за татковство

Клаузулата за татковство
-22 %
Клаузулата за татковство
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Јонас Хасен Кемири
  • Димензии: 14.00cm x 20.00cm
  • Година на издавање: 2022
  • Број на страници: 266
  • Корица: мека
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-847-2
This offer ends in:
Дена
Часа
Мин.
Сек.
280.00 ден.
360.00 ден.
Без ДДВ: 280.00 ден.

„Разурнувачки и брутално искрен портрет на едно модерно семејство. Борба на генерации, кои се обидуваат да опстојат заедно“
National Book Award for Translated Literature

Дедото кој живее во странство се враќа дома за да ги посети своите возрасни деца. Синот е неуспешен. Ќерката е бремена и очекува дете со погрешен маж. Се чини, само дедото е совршен, барем според него.
Во текот на десет интензивни дена, врските се развиваат и нивните болни семејни спомени повторно се појавуваат. Согласно нивниот долгогодишен семеен договор, дедото за да го задржи своето шведско државјанство – на секои шест месеци доаѓа и престојува кај својот син.
Синот се обидува да се ослободи од обврската. Некој мора да попушти... Дали може повторно да се преговара за оваа клаузула или таа засекогаш ќе го држи семејството заробено во сопственото минато? 
Преку низа перспективи кои брзо се менуваат, во „Клаузулата за татковство“, Јонас Хасен Кемири слика интимен портрет на едно хаотично и истовремено совршено нормално семејство, длабоко рането од смртта на едно дете и исчезнувањето на еден татко.