Мени
Вашата кошничка

Пепел во устата, песок во чевлите

Пепел во устата, песок во чевлите
Пепел во устата, песок во чевлите
  • Залиха: Достапен
  • Автор: Пер Петешон
  • Димензии: 14.00cm x 20.00cm
  • Година на издавање: 2022
  • Број на страници: 91
  • Корица: мек повез
  • Јазик: македонски
  • ISBN: 978-9989-33-849-6
250.00 ден.
Без ДДВ: 250.00 ден.

ДРУГИ ИЗДАНИЈА ОД ОВОЈ АВТОР

Арвид Јансен е кревко, хиперсензитивно момче кое живее во предградието на Осло, во раните шеесетти години. Неговото семејство е сиромашно – татко му е работник во фабрика за чевли, а мајка му е хигиеничарка. Арвид често има кошмари и штотуку започнува да го осознава светот и да ги спојува деловите од сложувалката наречена живот. Светот е пред колапс и на работ на нуклеарна војна. 
„Пепел во устата, песок во чевлите“ е книга за растењето, осознавањето и вечните прашања: кои сме, каде одиме, што правиме...

Со оваа книга Петешон за прв пат го претставува Арвид Јансен пред читателите. Авторот создава чувствителен портрет на детството со целата негова комплексност, чудесност и збунетост на начин кој воодушевува. Несомнено ќе посакате и понатаму да читате за Арвид и во другите дела на Петешон.

„Топла, трогателна, автентична“
Дагбладет

„Прекрасно четиво за лузните 
и радостите на детството“
Њујорк тајмс